WAMP - Street

Dupla WAMP repülőszőnyeggel!

2009. május 16-17.
Erzsébet tér 11:00-19:00

Májusban dupláz a WAMP: a hónap közepén szombaton és vasárnap is mindenkit szeretettel várunk! Az első napon az Exit Street Fesztiválhoz kapcsolódik a WAMP, ahol mi más is lehetne a kiemelt téma, mint az urbánus öltözködés, a második napon pedig egy hatalmas, fűből készült repülőszőnyeg landol a designpiacon.


Szombaton
az Exit street fesztiválnak köszönhetően élőzenét hallgatva lehet vegyülni a designpiacon, és bár a WAMPos designerek eddig is bőven merítettek az urban wear stílusból, a fesztiválhoz kapcsolódóan az utcai öltözködés kiemelt témaként lesz jelen. Napközben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanulói alapozzák meg a hangulatot vonósokkal, fúvósokkal, ütősökkel és jazz-el, este olyan új tehetségek csapnak a húrokba, mint a Suhancos vagy a tavalyi indie-felfedezett Jacked. Lesz ezen kívül még stand-up comedy és színes szabadtéri program, WAMP-kapuzárás után pedig Neo-koncert hajnalig.  


Vasárnap pedig végre nálunk is leszáll az annak gigantikus, 36x25 méteres, 6375 kilós műfűből készült perzsaszőnyegnek a kicsi mása, amely Európán át turnézik! A különböző színű focipálya, golfpálya és teniszpálya füvekből kirakott mintás szőnyeg holland találmány, és tervezői szerint igen sokoldalú alkalmatosság: az ücsörgésen kívül egyaránt és kiválóan alkalmas piknikezésre, frizbiverseny lebonyolítására vagy akár szabadtéri filmvetítésre is. A projekt a KÉK szervezésében valósul meg.

További infó és képek itt.

 

 

Szintén vasárnap, délelőtt 11-től délután 1-ig és délután 3-tól 6-ig várja a gyerekeket a Pagony gyereksarok, hogy a kicsik is kreatívan elfoglalhassák magukat. Reponyvából tasak, pénztárca, báb és kitűzőkészítés lesz. A Pagony Mesekönyvesbolt, illetve a Noha Stúdió és Alkotóműhely együtt várja a gyerekeket a Wampon.


Emellett természetesen mindkét nap közel száz designer, designkönyvstand és koktélbár a piacon.

Super Bence: BUG
A hónap híre:
május 16-19. között a new york-i Magyar Intézetben vendégszerepel Soft elnevezésű különkiadásával a WAMP! A javában zajló Extremely Hungary Fesztivál keretein belül a New York design héthez kapcsolódik a 17 WAMPos designert és meghívott tervezőket bemutató kiállítás és vásár. A prezentáción a designerek a Soft témát szabadon értelmezve a különféle designterületeken megmutatkozó lágyságon és puhaságon keresztül mutatják be a hazai designt sokszínűségét.

Bővebben: newyork.wamp.hu

Az Extremely Hungary Fesztivál az év végéig tart, ahol kortárs vizuális, irodalmi és előadó művészeinket mutatják meg New Yorknak és Washington D.C.-nek. Érdemes megnézni a fesztivál weboldalát is!

www.extremelyhungary.org


Webshop
Aki pedig nem tud várni a legközelebbi WAMP-ig keresse fel egyre bővülő és színesedő webshopunkat a magyar designerek és művészek egyedi termékeiért!

www.shop.wamp.hu

Mindenkit szeretettel várunk!
A belépés ingyenes!

www.wamp.hu

Partnereink