A hónap designere márciusban: Tóth Linda

 

A WAMP 2009-től minden hónapban bemutat egy-egy olyan designert, aki jelenlétével és munkáival emeli a művészeti piac fényét. Hogy ne csak a termékek beszéljenek a tervezőről.

A márciusi hónap designere Tóth Linda, a rajzfilmes dotty márka kitalálója.

 

A márkáróldotty

Tóth Lindát már régóta foglalkoztatta a kitűző gyártás, saját bevallása szerint azért, hogy apró kis „grafikaszösszeneteit” hasznosítani tudja. Párjával együtt hónapokig tervezték a dotty termékcsaládot, mire kialakult a bájos zsebtükrökből, kitűzőkből és hűtőmágnesekből álló egységes kollekció.

A rajzfilmek világára emlékeztető színes, meseszerű termékskálát a jövőben a ruházati termékekig szeretnék bővíteni.

 

 

Bio

Tóth Linda pályája a békéscsabai ruhaipari technikumban kezdődött. Innen egyenes út vezetett a Budapesti Műszaki Főiskolára, ahol éppen akkor vezették be a terméktervező szakot. Az iskolában megtanulta a tervezés alapjait, elsősdottyorban kereskedelmi szempontból. Ezután tervezőként egy hazai, vezető piaci pozícióban lévő ruházati cégnél helyezkedett el, majd egy kínai farmercégre váltott, amelynek köszönhetően hónapokig dolgozott Kínában: „A nagy fal sajnos kimaradt, de beleláttam egy kisvárosnak is megfelelő létszámmal dolgozó gyár mindennapjaiba. Ott megértettem, hogy Kína hogyan volt képes átvenni a ruhaipari tömeggyártás feletti uralmat” – mesélt a WAMP-nak tapasztalatairól.
Jelenleg egy hazai ruházati cégnél tinédzsereknek szóló grafikás pólókkal foglalkozik, hozzá tartoznak a nemzetközi licenszek is (Warner, Disney). Szabadidejében a dotty szellemiségével rokon túrórúdi minőségi fejlődését teszteli. Nemcsak vizuális úton.
 

Kedvencek

Kedvenc magyar tervezője egykori kolléganője, Nagy Adrienn, a WAMP rendszeres résztvevője. Ruhái szerinte olyanok, amelyek akár Aliz ruhásszekrényében is lóghatnának. A külhoni márkák közül a Moschino Cheap and Chic kollekcióit kedveli.


Idézet

„Az öltözködés már kiskoromban fontos volt számomra. Nagyon pufók kislány voltam, és csak az foglalkoztatott még a dottycsokifajták alapos tanulmányozása mellett, valamint ez segített, hogy némileg el tudjam terelni a figyelmet arról, hogy a többiekhez képest óriási területet foglalok el a világból.”
 

Egyéb

Fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, ezért olyan állatos kollekciót terveznek, amelynek minden egyes eladott darabjával egy-egy feltüntetett menhelyet támogatnának. Hosszútávon csökkent munkaképességű embereket foglalkoztatnának a dotty termékek előálltása során.

 

 

A WAMP-ról

„Az a tapasztalatom, hogy sokan bezárkózva botorkálnak a sorok között, és igazán nem mernek közel menni egy asztalhoz sem, mert akkor úgy érzik, kötelező vásárolniuk. Ezt feloldva legutóbb sütivel kínáltuk az embereket, és a lehető legtöbb vendéget megszólítottuk. Mosolyt és vásárlást kaptunk cserébe.”
Tóth Linda és a dotty 2008 novembere óta láthatók a WAMP-on.

 

Web

www.dotty.hu

Partnereink