A hónap designere februárban: Balla A. Benjamin

 

A WAMP 2009-től minden hónapban bemutat egy-egy olyan designert, aki jelenlétével és munkáival emeli a művészeti piac fényét. Hogy ne csak a termékek beszéljenek a tervezőről. A februári hónap designere Balla A. Benjamin, a MOME szilikát tanszékének üvegszakos végzős hallgatója, az októberi Stílus-WAMP díj nyertese.

 

Balla A. Benjamin

 

Bio:

Balla A. Benjamin az első üvegtárgyat valamikor az általános iskolában készítette, de hogy pontosan mi volt az, arra már ő maga sem emlékszik. A családja egyik tagja a MOME-ra járt és az ő hatására kezdett ismerkedni az üveggel. A gimnáziumba már úgy ment, hogy később iparművész akar lenni, Debrecenben kerámián végzett, majd tanult ólomüvegezést és festést is. 2003 óta a MOME hallgatója üveg szakon. Az utóbbi időben a főcsapás (üvegtervezés) mellett stúdióüveget és kisplasztikát is készít.

Idézet: „Minőségi munkákat szeretnék készíteni és megélni belőle. Sajnos ma nagyon sokan keseregnek a magyar designnal kapcsolatban, pedig az utóbbi években a folyamatos nemzetközi sikerek jelzik, hogy van jövője és létjogosultsága a mai magyar designnak. Most még csak keresem a lehetőségeket és a közeljövőre koncentrálok.”

Kedvencei:

Nincs egy kifejezett kedvence. A nagyok mellett (Karim Rashid, Philippe Starck) sokra tartja generációja magyar formatervezőit és designereit. (Németh Gábor Tamás, Sass Tivadar Viktor, Domán Rajmund, Milléte Balázs, Telekes Tamás, Lublóy Zoltán).

Büszkeségek:

WAMP-Stílus díj

TMDK országos verseny (folyamatban)

Erasmus ösztöndíj, Helsinki

Egyéb:

„Elhatároztam, hogy amikor csak lehetőségem nyílik, egy-egy feladatnál más anyagokat is kipróbálok az üveg mellett (fém, porcelán, fa, műanyag, gumi).”

Balla A. Benjamin és munkái 2008 októbere óta láthatók a WAMP-on.


Web: lucaandbenjamindesign.com (coming soon)

 

Partnereink