MAAK design - Jelek

Február 13-án, pénteken nyílik meg a MAAK design csoport Jelek című kiállítása Budapesten, a MÉSZ-székházban.

A kiállításon megtekinthetők a fiatal építész és iparművész alkotókból álló csoport legújabb funkcionális, egyedi tervezésű, kis-szériás kerámia, porcelán, textil és fa lakberendezési tárgyai és bútorai mellett Boltresz Attila fotóalkotásai is.


A MAAK design csoport törekvése, hogy a különböző művészetek integrációjával egy-egy alkotás nem csak egymás melletti viszonyban, hanem egymás szerves részeként születhessen meg, ezzel egy új egységet hozva létre.Az alkotások a természetközeli, letisztult formavilág jegyében születnek, akár a természetest meghagyva a maga megbontatlan, teljes mivoltában.

A csoport alkotói filozófiája hazánkban még szinte ismeretlen, de Japánban egy ősi irányzathoz közel álló szemléletmód, minek alapján méltán nevezhetik bútoraikat wabi-sabi bútoroknak.

„A wabi-sabi egy élet minőség, egy filozófiai irányzat, egy szépség idea, de mindenekelőtt egy belső tapasztalat, amely megváltoztatja az utat és segít megélni a pillanatot, megtalálni a harmóniát a leghétköznapibb rítusainkban is.” (Leonard Koren)
Jelentése: a valóság szépsége a maga tökéletlen, természetes, múlandó voltában.

A MAAK design – JELEK című kiállítását


Balogh Balázs DLA, tanszékvezető egyetemi tanár és
Vadász György, Kossuth-díjas építész
nyitja meg
2009. 02. 13-án, pénteken, 18 órakor a MÉSZ – székházban.

A kiállításon bemutatott tárgyak a helyszínen megvásárolhatók, illetve a megrendelő igénye szerint kialakítva megrendelhetők.

A MAAK Design csoport művészei:

    Baksa Róbert - kisbútor,
    Becker Judit - kerámia,
    Boltresz Attila - fotó,
    Dóczi Heni – textil,
    Hajas Ági - kisbútor, építészet

A kiállítás megnyitója:

    Időpont: 2009. február 13. 18.00
    Helyszín: 1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2. MÉSZ-székház, Kós Károly terem


Partnereink