április 2008

WAMP a Föld napján bicikli szépségversennyel
Erzsébet téri sétány, április 20. vasárnap 10.00-18.00-ig

Április 20-án ismét itt a WAMP, mely a Föld napja alkalmából a környezetvédelmet állítja progamjai középpontjába: cserebere a kidobás helyett, játékkészítés újrahasznosított anyagokból, kerékpár szépségverseny.

A Művészpiacon ötvösök, grafikusok, textilesek, keramikusok, üvegművészek, recycling művészek, játékkészítők mellett több neves galéria, itthon és külföldön is díjazott valamint nemzetközileg elismert magyar tervező képviselteti magát. Az idei első szabadtéri WAMPra mintegy száz designert várunk.

A helyszínen a Hints Institut formáció egy úgynevezett Freeshopot üzemeltet majd, ahova megunt tárgyakat várunk a vázától a báli ruhán át a cserepes virágig. A WAMP házi lomtalanításán bárki kedvére elcserélheti másokkal a lehetőleg nem túl vihavert állapotban lévő tárgyait - legyen szó akár ruhadarabról, háztartási -vagy dísztárgyról.

A már megszokott gyereksarokban ez alkalommal újrahasznosított alapanyagokból készíthetnek a gyerekek kreatív játékokat egész nap 10-18 óráig.

Természetesen a zenei aláfestés sem maradhat el: déltől este hatig DJ Wachter és Rene Mascarpone cserélgeti a lemezeket.

Pimpeld a bringád! A Critical Mass felvonulóiról sem megfeledkezve délután kettőtől bicikli szépségversenyt rendezünk, amire a helyszínen lehet nevezni egyénileg feldíszített kerékpárokkal. A háromtagú zsűri (Karafiáth Orsolya, Bakos Gábor és egy WAMP-os művész) által legjobbnak ítélt pályaművek tulajdonosai három magyar tervező alkotását kapják: 1. „Cangira” biciklis táska 2. „creativeBike” esőkabát 3. „balkan tango” fényvisszaverő szett.

Szó-móka
Értékes szavak, érdekes formák: Bővítsd a szókincsedet a djuice "szórakozz a szavakkal" standján! Ritkán használt szavakat életre keltő modern plüssfigurák és vidám pólók közül válogathatsz a választékosabb beszéd jegyében. Ideje színesebben szövegelni!

WAMP meets Merlin: a Föld Napja alkalmából a WAMP helyszínétől alig öt percre található Városháza téren a Merlin is színes programokkal készül. Színházi előadás, workshop, kiállítás, koncertek (Csókolom és Krétakör Színész-tánczenekar) várják az érdeklődőket. A két helyszín között gyalogos vagy biciklis egyéni ingajárat létesítését javasoljuk.

Programok még:
Dallamok a szemétdombon túlról, azaz CELLUX CSOPORT feat *Rutkai Bori* a Gödör klubban - április 20. (vasárnap, 10-16-ig )

WAMP a Föld Napján
Időpont: 2008. április 20.

  • 10-18.00 WAMP Wasárnapi Művész Piac
  • Hints Institute Free Shop (10.00-18.00)
  • Recycle Mission Hungary installáció és design üldögélő a helyszínen.
  • Kreatív gyereksarok (10.00-18.00)
  • 14-15.00 Bicikli-szépségverseny
  • 12-18.00 DJ Wachter és Rene Mascarpone

 

A 2008-as év támogatója a Concorde Zrt.
Az április 20.-i recycling WAMP támogatója a MOL.

Helyszín: Budapest, Erzsébet Tér
A belépés ingyenes!

További infó: www.wamp.hu
http://www.merlinbudapest.org/

www.unitmagazin.hu


Partnereink