Visegrád Dizájn Vásár a WAMP-on - Design Hét Budapest 2016

 

                               


                      

 

 

                                Visegrád Dizájn Vásár a WAMP-on - Design Hét Budapest 2016
 

2016.10.02. vasárnap 

10:00-18:00

Millenáris D csarnok

1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

 

Októberi vásárunkon a Design Hét Budapest 2016 programsorozat hivatalos programjának részeként visegrádi országok tervezőit látjuk vendégül. A kedvenc WAMP-os tervezők mellett cseh, szlovák és lengyel designerek is bemutatkoznak a nagyközönségnek.

A WAMP idén ünnepli 10 születésnapját. Az elmúlt 10 évben azon fáradoztunk, hogy vásárainkon egyrészt lehetőséget biztosítsunk fiatal kreatív alkotóknak a megjelenésre, másrészt a minőségi dizájnt a hétköznapi emberek számára is elérhetővé tegyük. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elmondhatjuk, hogy meghatározó részévé, sőt egyik véleményvezérévé váltunk Magyarország design életének. 

2015 márciusában egy sikeres IVF támogatású projekt keretében már rendeztünk dizájn vásárt a V4 régió tervezőinek bevonásával, így ez az esemény a tavalyi méltó folytatása lenne. Úgy látjuk, mind a tervezők, mind a közönség részéről van igény a folytatásra. A rendezvény célja, hogy a külföldi tervezők a magyar közönség előtt bemutatkozhassanak, kipróbálhassák magukat egy új piacon. Mindenképpen hasznos egy ilyen nyitás más országok felé, hiszen egy olyan vásárlóréteg ismerheti meg munkájukat, akikkel saját hazájukban nem tudtak találkozni, egy olyan közösségből is kaphatnak személyes, élő, azonnali visszajelzést munkájukról, mely jó alapot adhat tervezői munkásságuk menedzselésében, üzlet- vagy akár termékfejlesztésben is. További fontos célja az eseménynek, hogy az egyes V4 országok tervezői egymással is találkozzanak. Ezáltal felmérhetik más országok hasonló tervezőinek munkásságát, valamint kapcsolatokat építhetnek és részt vehetnek egymás jövőben megvalósuló projektjeiben, eseményein. 

Hiszünk abban, hogy 2016-ban Közép-Európában és azon belül is a visegrádi régióban, a fejlődés helyes iránya csakis az együttműködés. Minden ország kreatív közössége csak profitálhat abból, ha megismeri a többi ország alkotói munkásságát, kínálatát, ezzel inspirálva önmagát is, illetve elősegítve későbbi közös munkákat, kulturális kooperációkat, művészeti projekteket.