Fagyit ebédre!

Fagyit ebédre!

Igazi forró nyári napok jönnek, amikor csak valami könnyű ebédre vágyunk! A Bazilika tövében lévő GelartoRosa  kistestvére, a Gelarto Bistro újabb különlegességet hozott be a hazai gasztronómiai palettára - a sós fagyit ebédre. Sikerült egy olyan receptet és technikát kifejleszteniük, amivel a cukrot teljesen kiiktatták a receptből - így egy valóban sós, mégis jeges és krémes különlegességet kapunk.

Jelenleg hatféle sós fagylalt van az étlapon, és mindegyikhez más kóstoló jár. Az adagok kisebbek, mint egy átlagos gombóc, a hozzájuk kreált étel is csak kóstolónyi adag - a fine diningot megszégyenítő minőségben.

A pesztó fagylalt mellé friss bazsalikomos vargányás búzagyöngy-kísérő jár tejszínes spenóttal, míg a puy lencsét curryvel és Gelarto Chef füstölt padlizsán fagylalttal tálalják. A céklás változathoz egy klasszikus kecskesajtos-diós zöldsalátát párosítottak, a paprikás fagyi pedig olyan, mint egy jól elkészített ajvár-sorbet, amihez több kiegészítő közül is választhatunk: paprikás krumplit chorizóval vagy kuszkuszt liofilizált paprikával és zöldségcsatnival - az utóbbit azoknak ajánlják, akik kedvelik az arab konyha ízeit. A lazacos-krémsajtos fagyihoz zöldsaláta illik, elképesztően friss és izgalmas passiógyümölcs-vinegrettel - tökéletes párosítás! Egyik legnagyobb sláger a mentás zöldborsó amihez spárgás zöldségmousse és főtt tojás jár.

A Gelarto Bistroban a sós fagyikülönlegességek mellett reggelizhetünk is - klasszikus franciás és tojásos ételek közül választhatunk. Aki pedig egy valóban könnyű nyári ebédre vágyik, és kicsit is nyitott az újdonságokra,  az mindenképpen kóstolja meg valamelyik sós fagyit a hozzá járó kísérővel!

 

Partnereink