Húsvéti tojásfestés másképp

Időnként a tradíciókat is érdemes újragondolni, és a régi alapokra építve újat és izgalmasat alkotni. Mi most a hagyományos húsvéti tojásfestés egy friss alternatíváját mutatjuk meg nektek, a galaxis- tojásfestést. Az elkészítése nagyon egyszerű, az eredmény viszont annál látványosabb. Lássuk, hogy készülnek a galaktikus tojások. Kattints a galériára a képes útmutatóért.

Amire szükséged lesz: 

- főtt tojás, vagy hobbiboltban beszerezhető festhető műanyagtojás

- ecset, szivacs, egy pohár víz

- különböző színű akril festék vagy tempera

Először egy szivacs vagy ecset segítségével fesd be a tojásokat minél sötétebb árnyalatú feketére. A minta festése előtt várd meg, amíg az alapréteg teljesen megszárad.

Ha a tojások megszáradtak, jöhetnek a színek. A legszebb hatás érdekében használd a kék és a lila és a rózsaszín különböző árnyalatait, pici sárgát, aranyat és fehéret.

Először a világoskéket vidd fel nagyon vékonyan az ecset segítségével. Itt inkább kevesebb festéket használj, úgy szebb lesz az eredmény.  Ezt követően már a szivaccsal vidd fel a sötétkék, a lila és a rózsaszín festéket a tojásra. Itt is érdemes a színek között egy kicsit várni, hogy a festék megdermedjen a tojáson. A sárga és/vagy arany festéket az ecset hegyével vidd fel a tojásra, óvatos, pötyögtető mozdulatokkal. Végül hígítsd a fehéret egy pici vízzel, mártsd bele az ecsetet, majd spricceld be vele a tojásokat. Ezután már csak azt kell megvárnod, amíg a tojások teljesen megszáradnak, és már készen is vannak.

Forrás: http://www.dreamalittlebigger.com

 

Partnereink