Főszerepben a legjobbak! - WAMP Exkuzív október 12-én a Millenáris Teátrumban

Budapest legnépszerűbb design vására ismét a Millenárisról jelentkezik vasárnap. Az őszi szezon első rendezvényére a szervezők exkluzív tervezői névsorral és programmal készülnek: a WAMP történetének legtehetségesebb tervezői egyszerre mutatkoznak be vadonatúj kollekcióikkal, sőt néhányan egy kerekasztal beszélgetésen mesélnek márkájukról, sikereikről.

 

Az október 12-i eseményen azoké az alkotóké a főszerep, akik a korábbi években elnyerték a rangos Hónap Designere díjat, illetve résztvevői voltak a kizárólag pályázati úton elnyerhető WAMP+ megjelenéseknek. A Millenáris Teátrumban majd nyolcvan tervező várja az érdeklődőket, közülük jó néhányan kifejezetten erre az alkalomra időzítik vadonatúj kollekciójuk bemutatóját is. Az Artista a matt és fényes felület játékára építő, sok-sok szőrmét felvonultató kollekcióját hozza el, a Gabo Szerencses elegáns koktélruhákkal és sejtelmes csipkeruhákkal készül, a Zagabo standján pedig ott lesznek a márka legendásan strapabíró esőkabátjai. László Edina Lazlo brandje remek szabású, trükkös ruháiról híres, míg a Camou digitális printekkel dekorált szoknyáival és felsőivel vált igen népszerűvé.

Új táskákkal készül Lengyel Zsuzsi, akinek márkája sok-sok bociszőrrel kombinált darabot kínál, s ismét a WAMP vendége lesz az EOSinE tervezője, Bozsik Szilvi és tapintásra késztető lakktáskái és ékszerei. Ott lesz Ferencz Vanda, akinek fülbevalói már tetszőleges színállásban is megrendelhetők, és a Gombold újra két évvel korábbi különdíjasa, Zwana is új darabokkal várja a különleges ékszerek rajongóit.

 

Az izgalmas kavalkádban az egyedi tervezésű ruhák, ékszerek, táskák mellett gyerekholmik, lakberendezési kiegészítők és képzőművészeti alkotások is helyet kapnak. Ismét kiállít a csodás üvegtárgyakat készítő Kiss Aba Regő, s Tóth Andrej a Balaton témáját és hangulatát körbejáró, mosolyra késztető ART HEKK projektje.  Az októberi vásáron szerepel először Víg Virág márkája, a Virivee, amely kézzel készített designer harisnyákat kínál fantasztikus színekben és mintákkal megbolondítva.

 

A Design Hét Budapest fesztiválhoz kapcsolódóan a WAMP szakmai programmal is készül. A 14.00 órakor kezdődő kerekasztal beszélgetésen öt hazai, a designvásárhoz több szálon is kapcsolódó márka mutatkozik be:

Gulyás Sári a PikkPakk cipők megálmodója beavat, Kickstarter projektjének történetébe, avagy hogyan indítsunk márkát zéró költségvetéssel. Geréby Zsófi az UrbanLegend kitalálója és tervezője megosztja a hallgatósággal, hogy hogyan lett a biciklis öltözékeket kínáló márkája igazi sikersztori, Marillai Éva pedig a wonderLAB, a húgával közösen vezetett designbolt kulisszatitkaiba vezet be. A Tipton Eyeworks névadója, Tipton Zakariás megosztja a hallgatósággal, hogyan lett Elton Johnnak Tipton napszemüvege, s a Twofold Concept két tervezője, Berecz Vanda és Katona Barbara a designer-együttműködésekben rejlő lehetőségekről beszél.

A rendezvény a Design Hét Budapest fesztivál hivatalos programjának része.

 

A vásárra a belépés 500 Ft., amely teljes egészében levásárolható.

Partnereink