A hónap designere júliusban Ducsai Judit

Praktikum minden napra – Ducsai Judit

Judit főként táskákat és öltözékkiegészítőket tervez és készít nők és férfiak számára egyaránt. Darabjait kifejezetten hétköznapi használatra tervezi, mert hisz abban, hogy kedvenc tárgyaink akkor okoznak örömöt, ha minden nap kézbe vehetjük őket. Strapabíró, ugyanakkor praktikus és ötletes tárgyaira számos blog és kiállítás hívja fel a figyelmet. Klocc táskakollekciója 2011-ben elnyerte a Magyar Formatervezési Díj diákkategóriájának különdíját. Judit legújabb kollekciója természetesen a vasárnapi Wamp-on is látható lesz. A FOLDED széria táskái egy geometrikus rendszert követnek, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen modell igazodjon többféle elváráshoz, különféle napi rutinhoz, méretében variálható legyen. A hajtogatással és éltűzéssel kialakított táska egyetlen lapból készül, s a patentok rögzítésével három méretben használható. Az öt színben elérhető  modell egy olyan magas minőségű termék, amely a mindennapos használat során egyszerűen és könnyen átalakítható, hosszú élettartamú és felépítésének köszönhetően visszafogott, mégis karakteres és különleges megjelenést kölcsönöz viselőjének.

A FOLDED kollekció darabjai a július 6-i designvásáron 15% kedvezménnyel vásárolhatók meg!

 

Jelenleg min dolgozol?

A nyár közepén már az őszi/téli kollekciómon dolgozom, amit itthon a Design Hét Budapest keretében és külföldön, egy nemzetközi designvásáron is bemutatok majd. Ezzel párhuzamosan a következő izgalmas Klocc projekt is fut, amit a Kozma Lajos Iparművészeti Ösztöndíj keretében harmadéves ösztöndíjasként valósítok meg.

 

Milyen sikereket értél el eddig? Mire vagy a legbüszkébb?

A hétköznapi sikerek valahogy mindig is fontosabbak számomra, ezek adnak erőt a következő napokhoz. Az, amikor látom a táskámat az utcán, vagy egy magyar filmben, az számomra ugyanakkora öröm! Amikor egy külföldi designeseményen felismerik a márkámat, vagy amikor meghívnak egy neves nemzetközi kiállításra, szintén sikerként könyvelem el, mert a lassú, de biztos márkaépítésben hiszek.

 

Mi inspirál?

A bőr illata és sokoldalúsága. A kontraszt, egy régi forma és egy új anyag között. Egy apró részlet, egy betűtípus, a természetes anyagok és a szép tárgyak.

 

Hogyan jellemeznéd magad tervezőként?

Kiegészítők tervezésénél inkább formatervezői szempontok szerint gondolkodom, mintsem divattervezőként. Nekem fontos, hogy egy jól kidolgozott, többfunkciós tárgy szülessen, ami az esztétikáján túl nap nap után örömet okoz. Maximalizmusra törekszem, és a lehetőségeimet próbálom a lehető legjobban kihasználni.

 

Kiknek készülnek a tárgyaid?

Azoknak, akik a fast fashion termékektől eltérő minőségű tárgyakat szeretnek, fontos számukra a minőség és hisznek abban, hogy egy jól kiválasztott termék évekre szól, és egyediséggel ruházza fel a megjelenésüket.

 

Hogyan látod a márkád 5 év múlva?

Remélem, a márkám 5 év múlva kisszériás női-férfi-gyerek és lakberendezési vonalon egyarán jelen lesz Európa több nagyvárosának designüzletében, illetve saját webshopunkon. Szeretnék egy saját műhely-showroomot  kialakítani a belvárosban, ahol továbbra is tudom fogadni az egyedi megrendeléseimet, és személyes kapcsolatot tudok kialakítani a vásárlókkal.

 

Hol találkozhatunk a munkáiddal?

Termékeim az Aron Design Store-ban, a Fian Conceptben, a Wampon , valamint  a Váci úti stúdiómban előre egyeztetett időpontban érhetők el.

Online felületen a www.ducsaijudit.hu -n, és természetesen a Facebook oldalamon is láthatóak a munkáim.

Partnereink