WAMP+ 2014

A WAMP+ keretein belül a kivételesen magas színvonalú tárgyakat készítő művészek, designerek - egy szezonban összesen 16 tervező - juthatnak kedvezményes, ugyanakkor kiemelt megjelenéshez.

A WAMP+ résztvevői közé olyan tervezők, márkák kerülhetnek, amelyek igényes anyaghasználattal készülő újszerű, progresszív, és minőségi termékeket kínálnak, saját kollekcióval rendelkeznek. Arculatuk, karakterük markáns, s mint ilyen követendő példaként, etalonként szolgálhatnak a feltörekvő hazai tehetségek számára.

Annak érdekében, hogy ezek a designerek valóban a legjobbakból kerülhessenek ki, egy szakmai zsűri segíti a WAMP munkáját. A grémium döntése alapján kerülnek kiválasztásra a legjobb pályázók, ugyanakkor célunk az is, hogy a WAMP tervezői mellett olyan alkotók is bekerüljenek a vásári forgatagba, akik munkáikat más csatornákon keresztül értékesítik, ám ez a fajta megjelenési forma számukra is vonzó lehetőséget jelent.

A 2014. évi WAMP+ szekcióban a zsűri döntése alapján, olyan jól ismert, a WAMP-on rendszeresen szereplő márkák nyertek lehetőséget, mint a biciklis és városi öltözékek közötti határokat összemosó Urban Legend, a különleges női kollekciókat kínáló Lazlo, vagy a fantasztikusan gazdag hazai folklór mintakincset ékszerekben újragondoló MIMM. A szekcióban mások mellett új szereplő a papírból csodás használati tárgyakat készítő Koralevics Rita, és az egyedi ezüstékszereket kínáló Lázár Vero. 

A 2014-es WAMP+ pályázat nyertesei: Barabás Szabolcs, Ferencz Vanda, Körtvély Adrienn (Ilinx), Koralevics Rita (Paper Up!), Lázár Vero, László Edina (Lazlo), Horváth Mónika (Manka), Tisza Viktória (Phaidra), Schall Eszter, Urban Legend, Véssey Anna, Twofold Concept, MIMM, Kis Aba Regő, Sustik Kriszta.

 

Partnereink