A hónap designere 2013. novemberben Visy Dóri

2011-ben, az Év Ékszere pályázaton elnyerte az Év pályakezdője díját,  egyik legkedvesebb, és legkülönlegesebb ékszere már egy neves műgyüjtő “kincsei” közé tartozik, s alig néhány hete mutatta be vadonatúj téli kollekcióját.  Munkáit alapvetően a természet iránti rajongás, annak változatossága, esetlegessége inspirálja, hol az ásványok különleges világa ragadja magával, hol az őszi erdő fényei varázsolják el. Bár kollekciókban gondolkodik ékszereiből kivétel nélkül egyetlen darabot készít. Aki pedig egyéni elképezelését szeretné valóra váltani, Visy Dóri neki is szívesen segít, hiszen örömmel teljesít személyre szabott felkéréseket is.Tárgyai merészek, ugyanakkor nőiesek, olykor filigrán kidolgozásúak máskor nyersen egyszerűek.

 

Jelenleg min dolgozol?

Éppen most fejeztem be a téli kollekció utolsó darabjait.  A hideg sötét fákon utolsóként fennmaradó aranysárga őszi levelek ihlettek meg. Mintha még egy kis napsugarat raktároztak volna el magukban. Ezt a látványt csak és kizárólag a sárga arany tudja visszaadni, így ezt párosítottam a feketére oxidált ezüsttel. A formákat hol az egymásrapakolt lécekből, hol a földön heverő ágakról mintáztam. Kicsit meditatív hatású is volt, mert jópár napig csak kalapáltam, családom legnagyobb örömére.

 

Kik a példaképeid?

Példaképem tulajdonképpen nincs, de felnézek Vági Flóra és Lőrincz Réka művészetére.

 

Milyen sikereket értél el eddig? Mire vagy a legbüszkébb?

Elnyertem az Év kiegészítőtervezője, és az Év pályakezdője díját 2011ben. Kiállíthattam a Friss Galériában, a Sterling Galériában rendezett Bross kiállításon, részt vehettem a VAM Design Centerben lévő Design Now kiállításon is,  tavaly télen pedig  a Casati Art Galleryben mutathattam be a téli unisex ékszereimet.  Amire a legbüszkébb vagyok talán az, hogy egyik kedvenc gyűrűmet, a tengerisünt, egy műgyűjtő vásárolta meg. A büszkeség mellett azért hiányzik is :)

 

Mi inspirál?

Klisé, de valóban a természet az, ami inspirál. A színek, a formák, vagy épp ezek hiánya.

 

Hogyan jellemeznéd magad tervezőként?

Kicsit szétszórt vagyok, túl sok ötlet kavarog bennem. Egyszerre legalább 5 tárgyat kezdek el, és ha rendet is rakok, körülbelül 10perc alatt úgy néz ki a műhely mintha bombát robbantottak volna.

 

Kiknek készülnek a tárgyaid?

A tárgyaim modern, felvilágosult nőknek készülnek, akik igénylik az egyediséget és a minőséget. Minden tárgyamból egy darab készül. Habár készítek hasonló gyűrűket,medálokat, fülbevalókat, azok egy picit mindig különböznek egymástól.

 

Ha kifognád az aranyhalat, milyen munkát kérnél tőle?

Lennék egyszer mélytengeri régész...

 

Hogyan látod magad és a márkád 5 év múlva?

Örülök, hogy nem 10 év múlváról kérdezel, de az 5év is elég messzi :) Remélem 5év múlva is ugyanilyen lelkesedéssel fogok dolgozni és addigra talán meg is valósul az önálló showroom/műhely.

 

Hol találkozhatunk a munkáiddal?

Jelenleg a legtöbb munkámmal a facebookon lévő márkaoldalon lehet találkozni, illetve karácsonyi időszakban a wampon is jelen vagyok.

 

Partnereink