WAMP @ Lodz Design Festival

5. Lodz Design Fesztivál 2011

Az idei, ötödik, lodzi design fesztivál október 20-a és 30-a között került megrendezésre. Az esemény mottója a Változz! felkiáltás volt, amelynek fő célja az volt, hogy felhívja az emberek figyelmét a design világában beállt változásokra, a társadalmi szükségletek alakulására és a designerek, illetve nagy általánosságban a design felé támasztott elvárásokra. A tervezők manapság teljesen új kihívásokkal szembesülnek: kevesebbet kell termelniük, de annál ötletesebben, tervezzenek lokális szinten, globális helyett, és a trendek helyett általánosabb szempontok szerint alkossanak.

A Fesztivál egyik legnépszerűbb helyszíne az Újrahasznosított Piac volt, amelyen feltörekvő, illetve már ismert lengyel designerek mutatkozhattak be a vásárló közönség előtt. Munkáik nem csupán kiállítási tárgyak voltak, meg is lehetett vásárolni az egyedi darabokat, miközben személyesen is elbeszélgethettek az alkotókkal.

A WAMP az Újrahasznosított Piac meghívott vendége volt, 9 tervező mutatkozhatott be Lengyelország második legnagyobb városában: Juhász Ádám, Fatér Mária – Mlamp, Kasza Emese – Meikawa, Muskotál Dénes – 1mind1, Katona Barbara, Erdei Ildikó Virág, Tilka, The Béta Version, Ducsai Judit

   

   

Partnereink